Hur förbereder du dig för sommarens festival?

För att verkligen njuta av en festival så bör du förbereda dig för den. Inte så att du måste läsa på som om du vore Jonatan Unge på spåret. Men visst är det klokt att ta reda på mer om hur festivalen kommer att fungera så att du inte missar guldkornen.

Ha alla datum på plats

För det första ska du ha full koll på datum och vilken typ av biljett du har. Du måste ju planera hur du tar dig till festivalen. Om du kör bil ska du kolla var du kan ställa den samt vad det kommer att kosta om du till exempel måste köra över Öresundsbron.

Förbered dig rent fysiskt

Hur gör du med maten på festivalen? Vilka kläder tar du med dig? Ska du preppa med mello nässpray för sommar brun hud? Förberedelser för en festival går igång långt innan du packar väskan för att åka.

Du kanske behöver:

  • Bra skor för eventet
  • Badkläder som passar
  • Bättre väska för packningen
  • Nya solglasögon för att se allting ordentligt!
musik i gräset
Blir det rent gräs eller lera under fötterna?

Missa inga band!

När det är en stor festival med många artister som ska uppträda så kan det vara så att det finns mindre kända grupper som du kan vara intresserad av. Om du inte noga synas schemat för festivalen så finns risken för att du missar något.

Studera artistlistan och ta reda på mer om grupper du inte har hört om förr. Det kan vara väl värt att klicka in på musikklipp online och lyssna lite. Vem vet, du kanske upptäcker en helt ny favorit under sommarens musikfestival!

Ta reda på nöje omkring festivalen

Omkring scenerna på en festival händer det en massa saker. Kanske kan du delta i en tävling i karaoke. Kanske lämnar du festivalområdet för att se en cirkus som reser förbi. Det är inte så att du måste maxa nöjet bara för att du har ledigt och är på festival.

Var dock medveten om att möjligheten finns. Om du vill vara spontan och göra vad som faller dig in kan det också gå bra. Förbered dock med kassa för detta. Det är sällan gratis att äta ute, testa attraktioner eller gå på cirkus.

Var redo när det blir dags för festival!

Veckan innan festivalen är det inte så dumt att ta det hela lite lugnt. Gör inget äventyrligt som kan leda till att du får avboka din festivalresa. Inga sena simturer i Malmö kanal och ingen spontan bergsklättring bakom ditt hus.

Ta det också lugnt så att du har den energi du vill ha då du kommer att lyssna på musik dagen och kvällen lång. När du kommer peppad, utvilad och med perfekt festivalhumör är chansen god att du kommer att njuta mycket mer av detta event.