Flygplatsens trafik som hobby

Det är många som fascineras av flygplan och särskilt de stora passagerarflygen som lyfter från och landar på flygplatser varje dag. Om du bor nära en flygplats kanske du då och då stannar till för att se de stora fåglarna lyfta och landa.

Flygplatsens trafik som hobby är inte alls ovanligt. Det finns till och med tjänster som Flygkarta där du kan se vilka flyg det är du ser vid din flygplats. Som hobby kan detta innebära att du hittar en plats att skåda flygplan på och tar med dig matsäck för att filma flygen.

Filmade landningar på Youtube

Det är så pass populärt att sitta och filma flyg som landar och lyfter att detta har sin egen kategori på Youtube. Där kan du se andras filmer av landningar och take offs som kanske inte riktigt gått som planerat. Inte så att flygen kraschar utan mer att det ser ut som att de ska göra det.

Se till exempel den här videon:

Den här typen av filmer är filmade av entusiaster som helt enkelt positionerar sig vid flygplatser och börjar filma med mobilen. Ibland blir det material som sedan sprids över hela världen på sajter som Youtube och i sociala medier.